Curacao - Bas Tetteroo

Februari 2015 vertrok Bas (ALO) naar het zonnige Curaçao voor zijn stage! Omdat wij natuurlijk allemaal nieuwsgierig zijn naar zijn avonturen daar deelde hij zijn ervaringen een tijdje terug met de LIGA-commissie 2015!

Wat houdt je stage in?

Ik geef gymles op een middelbare school (Radulphus College). Op deze school hebben we twee zalen (een spel zaal en een turn zaal) en een veld buiten waar de gymles gegeven wordt.

Hoe zien jou dagen eruit?

De schooldagen zijn hier erg lang, mijn eerste les start om half 8. Vanwege de drukte op de weg moet ik voor 7 uur in de auto zitten om naar stage te rijden. De lessen zijn om 13:15 klaar vanwege het warme weer. ‘S middags neem ik een duikje in ons zwembad of rij langs het strand. ‘S avonds zit ik nog even achter m’n computer omdat ik toch een poging wil doen om af te studeren. Daarna nog een paar biertjes naast het zwembad en dan zit de dag er alweer op. In het weekend doe ik zaterdag ochtend iets sportiefs met m’n collega’s. We zijn al gaan beachvolleyballen, voetballen en trefballen (leuke ideeën voor een sport activiteit zijn altijd welkom). Ook zijn er genoeg leuke feestjes op het strand.

Noem eens een typisch gerecht uit de streek waar je stage zich bevindt?

Hier op Curaçao zijn het echte vlees eters, groente bij een maaltijd doen ze hier niet aan. Een Argentijns biefstukje is hier erg goedkoop. Maar een typisch gerecht van Curaçao is Stoba, je kunt dit een beetje vergelijken met gestoofd rundvlees.

Wat is het gekste wat je tot nu toe hebt meegemaakt?

Ik ben er nog niet heel lang, dus super veel heb ik nog niet mee gemaakt. Een van de eerste dagen toen ik hier was is er een motorongeluk gebeurd. En al vrij snel na de crash kwamen er allemaal foto’s binnen van de dode chauffeur met allemaal bloed op de weg. En het gekste was dat elke fotograaf zijn eigen watermerk op de foto heeft geplaatst.

Hoe vaak per week ga je op stap?

Net als in Groningen verschilt dat een beetje wat er doordeweeks gebeurden. Maar de dinsdag en woensdag zijn gezellig, dinsdag voor €7,00 een uur onbeperkt drinken. Op vrijdag zijn er vaak leuke feestjes en op zaterdag en zondag zijn er leuke happy hours.

Zou jij deze stage aanraden aan andere mesacosianen?

Ik zou het buitenland aan iedereen aanraden, en hier op Curacao is het prima vertoeven. Als tip voor de ALO’ers als je een minor wilt gaan doen, zorg dat je in semester 6 al je startbekwaamheid aantoont voor kerntaak 1.

curacao_bas_site.jpg
curacao_bas_site.jpg_2.jpg
curacao_bas_site.jpg_2.jpg_3.jpg
curacao_bas_site.jpg_4.jpg

Onze sponsoren