15 redenen om lid te worden

Twijfel jij nog of je lid wil worden van Mesacosa? Lees dit bericht dan goed door want hier staan 15 redenen om je wel aan te melden! Lid worden van een studievereniging heeft veel voordelen voor jouw studententijd! 

Wat betekent Mesacosa voor jouw studie en studententijd?


1. Je maakt snel nieuwe vrienden (uitbreiden van je netwerk!)

Nieuw in Groningen? Bij Mesacosa leer je in korte tijd veel (sport)studenten kennen waardoor je later weer een groter netwerk hebt voor bijvoorbeeld het vinden van een kamer 🏙, hulp bij studeren 📚 of een baan 👨🏼‍🏫of om gewoon gezellig een drankje te doen 🍻. Je houdt er vrienden voor het leven aan over!


2. Het verrijkt je studentenleven

Lidmaatschap verrijkt je studentenleven. Je maakt de mooiste feestjes 🎊, borrels 🥂 en evenementen 🏈 van dichtbij mee!


3. Commissies

Vond je dit nou een te gekke week en lijkt het je leuk om bijvoorbeeld volgend jaar ook zo’n week te organiseren 🤔? Dan kan je je gewoon opgeven voor een commissie (je krijgt er zelfs studiepunten voor!). Binnen Mesacosa zijn verschillende commissies, denk hierbij aan de introductiecommissie 🤸🏽‍♀, wintersportcommissie 🎿, barcommissie 🍺, studiecommissie 📚 en nog veel meer.


4. Gezellig mee-eten in de Soos

Avondeten voor maar 3 euro 🤑 en als je goed dobbelt 🎲 hoef je ook niet af te wassen.


5. Het pand ligt in de binnenstad 

Doordat het pand in de binnenstad ligt, kun je er gemakkelijk komen 🚲. Het is een centraalpunt om bijvoorbeeld met vrienden 👨‍👩‍👧‍👦 of andere studenten af te spreken. Het is ook zeer voordelig dat de prijzen 🤑 een stuk lager zijn dan in andere cafés en barretjes 😏.


​6. Disputen/borrelgenootschappen

Wil je graag lid worden van een dispuut, dan kan dat gewoon! Mis de leuke uitjes 🏋🏽‍♂ en borrels 🥂 niet en zorg dat je er bij 🐝 bent!


7. Studeren  in de studieruimte van de Soos

Kun jij je thuis vaak niet goed concentreren en is de UB vol 😴? Dan kun je altijd komen studeren in de studeerkamer 📚 van Mesacosa. Hier bevinden zich tijdens tentamenweken vaak veel Mesacosianen. Ook is er een boekenkast aanwezig met veel verschillende boeken die jij kan gebruiken voor het leren.


8. Studiepunten voor de profileringsruimte

Tijdens de studie heb je een profileringsruimte, dat is een vrije ruimte waarbij je zelf kan kiezen wat je gaat doen om studiepunten te behalen 👌. Binnen Mesacosa kun je bijvoorbeeld een commissie of een bestuursjaar gaan doen. Het is leuk om te doen en het levert studiepunten op! Win-winsituatie 🏆!


9. Sporttoernooien meedoen en/of organiseren

Binnen Mesacosa worden er ook sporttoernooien ⛹🏽‍♀ georganiseerd waar je lekker aan mee kan doen. Dit jaar wordt er bijvoorbeeld de Interacademiale in Groningen georganiseerd. Dat is een sporttoernooi voor alle sportstudies uit Nederland 🇳🇱 (o.a. Groningen, Zwolle, Amsterdam, Den Haag).


10. (Sport)activiteiten organiseren

Binnen de ALO of Sportkunde zul je af en toe eens wat moeten organiseren. Heb jij bijvoorbeeld trainers 💁🏽‍♀ nodig die clinics 🏑 moeten geven, dan kun je een beroep doen op je mede Mesacosianen 👨‍👩‍👧‍👦. De meesten mensen zijn altijd bereid om te helpen en willen natuurlijk ook graag dat jij je evenementen kan doen en kan afsluiten met een goed gevoel ✅  en een goed cijfer 🔢!


11. Kroegcolleges  en lezingen  (werkveldoriëntatie)

Eens in de zoveel tijd worden er lezingen gegeven in de Soos. Deze lezingen zijn vaak erg interessant en sluiten aan op het toekomstige werkveld!


12. Ga mee met georganiseerde reizen

Doordat Mesacosa zo veel commissies heeft, kun jij je aanmelden voor verschillende reizen. Zo wordt er bijvoorbeeld ieder jaar een wintersport 🏂 georganiseerd waar jij ook mee kan! Deze reizen zijn erg leuk en leveren hele mooie herinneringen op!


13. Feestjes !

Binnen Mesacosa zijn er natuurlijk ook vaak feestjes 🤩! Dit zijn hele gezellige avonden die je niet (of juist wel 😉) vergeet! Hier kun je gezellig een biertje🍻/wijntje🥂/frisje🥤 halen of een spelletje doen zoals mexxen 🎲 of bierpong 🏓 met klasgenoten en vrienden!


14. Sociëteitsbestuur

Het sociëteitsbestuur is er voor de Soos 🏠. Zij organiseren feestjes🍻, bardiensten 🍹 en zorgen iedere dag weer dat er mensen achter de bar staan 👩‍👧‍👦! Zij zijn het aanspreekpunt voor de studenten 🎓 en leden van Mesacosa en bij hen kan je terecht op het moment dat je vragen of opmerkingen hebt 🤔. Ieder jaar wordt er een nieuw bestuur gekozen en hier kan je je ook voor aanmelden. Het sociëteitsbestuur is een enorme leerschool. Je draait een jaar lang samen met een groep 👨‍👩‍👧‍👦 die die daadwerkelijk je (beste) vrienden worden de vereniging ✅! 


15. Senaat

Wanneer je ervoor kiest om Senaat te gaan doen, dan bestuur en vertegenwoordig je de vereniging. In deze periode ben je veel achter de schermen bezig met het draaiende houden van de vereniging 🏠. In de Senaat kun je een verdiepende stap zetten, om je op een nieuw vlak verder te ontwikkelingen. Je legt in dit jaar contacten met o.a. andere verenigingen 🤾🏽‍♀, docenten 👨🏼‍🏫, leden 🤓 en oud-leden 👴🏼. Dit doe je met een compacte en hechte groep van vier tot zes Mesacosianen.


We hopen nu natuurlijk dat je genoeg redenen hebt gehad om wel lid te worden van deze toffe vereniging ✅! Mocht je nog steeds vragen* hebben 🤔, stel ze gerust aan de Mesacosianen, vraag naar hun ervaringen en hopelijk tot Soos! 


*Vragen? Stel ze aan Mesacosianen, kom naar de Mesacosa stand of stuur een bericht via Facebook Messenger!


Aanmelden voor Mesacosa:

https://www.mesacosa.nl/word-lid/personalia 

Facebook:

Eerstejaars Sportstudies Hanze 2018-2019

https://www.facebook.com/introHIS2018/?ref=br_rs

Onze sponsoren